• IKC Franciscus, een 
kindcentrum met kleur!
  • IKC Franciscus, een 
kindcentrum met kleur!

IKC Franciscus, een
kindcentrum met kleur!

IKC Franciscus, een
kindcentrum met kleur!

LEARN! Foudation

LEARN! Foudation

LEARN! FOUNDATION
Samen werken aan beter basisonderwijs in Kilifi, Kenia
 
De BMS zet zich samen met de Learn! Foundation het komende schooljaar in voor de ontwikkeling van de Makonjemare Primary School in Kenia. Zij doen dit in samenwerking met Lifting the Barriers, een lokale partnerorganisatie onder leiding van Jacqueline Jumbe-Kahura.

Help jij mee?
Help jij mee bouwen aan een nieuwe school in Kenia? Neem een kijkje op de website van de Learn! Foundation www.learnfoundation.nl/bms
Hier vind je meer informatie over het project en de school en kun je, als je wilt een bijdrage overmaken. Alvast bedankt!
 
                 [Learn! Foundation]

Makonjemare Primary School
Op de Makonjemare Primary School zitten ongeveer 300 kinderen uit de Kilifi-regio, een uitgestrekt plattelandsgebied met veel armoede en weinig voorzieningen. De school wordt voor een deel gerund door vrijwillige leerkrachten omdat er geen geld is om iedereen te betalen. Er wordt les gegeven in een schoolgebouw die de naam niet mag dragen. De BMS wil zich samen met haar leerkrachten inzetten voor het bouwen en ontwikkelen van deze school én voor deze leerkrachten. Want als geen ander weten zij hoe belangrijk onderwijs is.
 
‘Leerkracht worden doe je niet zomaar, het is een roeping. Kinderen inspireren en voorbereiden op de toekomst: het is een gezamenlijk doel voor leerkrachten wereldwijd, dat is wat ons verbindt.’ – Dick Lieftink (bestuurder BMS).
 
‘Onderwijs brengt hoop, hoop voor kinderen op een beter leven.’ – Jacqueline Jumbe-Kahura.


 

<< terug naar overzicht
IKC Franciscus     Johan de Walestraat 1, 8921 XB Leeuwarden     t 058 - 2665909     info@ikcfranciscus.nl